Monday, November 19, 2012

IstanBul Aku DaTanG!!!!




Surprise2!!!

Guess what? I dah tengok cerita Istanbul aku Datang!!! hehee.. kalau u guys xpercaya, cuba tgk ni..



Hurm..sblom ni I xpernah pun simpan mana2 tiket wayang and for ur info, ni la tiket wayang yg pertama I simpan! sebab apa ye? Sebab Crita ni sangaaatt best! kalau di beri bintang, I bagi 5/5 star tau x..crita ni sgt lah simple..dialog xbyk,,tp still bole bg kesan kat penonton..hebat kan? salute la GB (Grand brilliance) dan juga kpd pengarah, penerbit and penulis Pisau Cukur & Gol n Gincu!






Dalam cerita ni, Lisa Surihani diberi watak Dian, seorg gadis yg sgt periang, comel and seorg yg sgt takutkan kucing! hahaha..mmg lawak habis bila tgk reaksi Dian takut kucing..ni gara2 "Awak" or Harris yg dipegang wataknya oleh Beto khusyairy..dalam watak ni, Harris seorg yg penyabar, memahami dan sikap yg sangat slumberrr badak gitu..haha. Mmg berbeza dari watak Azad (Tomok) merupakan kekasih hati Dian dan kerana dia juga Dian sggup menjelajah sampai ke 8,000km semata2 nak pastikan Azad akan melamar Dian sebelum Dian pulang ke Malaysia. Ohh..sikap Azad terhadap Dian agak melampau dalam cerita ni..If in real life, mmg sakit bg seorg perempuan tuk menerima kata2 kesat yg dilemparkan oleh org yg tersayang. Kalau ikutkan saya, mmg xde peluang kedua pun buat lelaki mcm Azad tu. huh! Oppss,, sorry readers, emotional plak tiba2. hihihi.




Kecomelan Lisa Surihani teserlah dalam movie ni.. Admire giler ngan cara dia berpakaian..agak pelik tp sgt stylo! 


Cinta tu buta..kerana cinta tu, sesiapa pun sggup meredah hutan belantara, lautan api sggup ku renangi..whoah! kata2 manis lelaki. ok. tp girls, ingatla yg Jodoh n Pertemuan tu adalah Rahsia Allah. Kadang2, couple bertahun2 pun xkemana, sedangkan pertemuan seminggu dua pun memadai untuk menjadikan si dia jodoh kita..ahakss!

Ok, my dear readers, sampai sini je dulu coretan kecil saya.. hope that u guys enjoy with my story. See u in my next entry! 
# From Me To You <3



2 comments:

dayah sadali said...

done!! i follow u...hahaha. istanbul aku dtg!! jgn x tido lena lak malm ni leen.. hehe :)

Leen said...

hahaha..thanks sbb follow aku. crita tu bestt..mana mungkin xngigau. haha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...